Paradontologija - problemi sa desnima

Preko 80% odraslih osoba pati od oboljenja desni

Sve počinje kao gingivitis - zapaljenje desni koje se ispoljava kao crvenilo i krvavljenje pri četkanju zuba, međutim, ovo oboljenje se progresivno širi na kost i na ostale potporne  strukture kojima se zubi drže u vilicama, a krajnji ishod je jedno od najrasprostranjenijih oboljenja današnjice PARODONTOPATIJA-tj. labavljenje i gubitak zuba.
U našoj ordinaciji možete naići na pomoć u lečenju svih faza gingivitisa i parodontopatije. Možete dobiti savet kako da sprečite i zaustavite oboljenje.

Jedan od najcescih uzrocnika Parodontopatije jeste zubni kamenac!

Zubni kamenac nastaje mineralizacijom (očvršćavanjem) mekih naslaga na zubima a u njega se ugrađuju soli iz pljuvačke. Kamenac je žućkaste boje, ali dolazi do njegovog prebojavanja pigmentima iz hrane i pića. Kod pušača dolazi do prebojavanja u crnu boju. Kamenac se najčešće nakuplja sa jezične strane donjih prednjih zuba i sa obrazne strane kod gornjih kutnjaka. Kamenac treba redovno otklanjati. Lekar to radi ručnim instrumentima ili ulrazvučnim aparatom. Krverenje iz desni, koje nakon toga nastaje, je rezultat upale desni, te ih lekar ispira (tuširanje desni).

 

 

Lečenje parodontopatije i gingivitisa u početnim stadijumima podrazumeva upotrebu ULTRAZVUKA kojim se uklanajaju kamenac i konkrementi.
U poodmaklim fazama oboljenja koristimo najsavremeniju regenerativnu terapiju koja podrazumeva ugradnju veštačke kosti kojom se nadoknađuje izgubljena kost i produžava vek obolelim zubima.